Skip to content Skip to footer

PRESSOTHERAPIE & INFRAROOD WARMTE

Pressotherapie is een heel ontspannende en tegelijkertijd een sterk gezondheid ondersteunend ervaring. Het is aan te raden na de drukke periode en stress, bij het afslanken, bij hormonale veranderingen en in combinatie met sporten.

Het is een heerlijke ontspannende therapie. Het luchtdrukpak beschikt over een geïntegreerd infraroodsysteem (IR). Het systeem verbetert de bloedcirculatie en activeert de stroming van lymfe.
Iedereen heeft af en toe een kuur van lymfedrainage nodig – het is een grondige ondersteuning van uw gezondheid, vitaliteit en het je lekker voelen in je vel. Lymfe is een heel intelligente detox fabriek van ons lijf. Het vangt alle overbelasting van onze drukke levensstijl op.
Onze lymfestelsel is ook verantwoordelijk voor het verwijderen van interstitiële vloeistof uit weefsels.
Wij hebben helaas geen lymfepompen in ons lichaam, en het vraagt soms veel tijd, aandacht en energie om met de overbelasting, stress, herstel van de weerstand en vochtophopingen om te gaan. 

Tijdens deze therapie bieden speciale applicatorhulzen met meerdere overlappende kamers een zachte massage die de natuurlijke circulatie van de lymfe door het lichaam bevordert. Pressotherapie activeert het passieve deel van de bloedsomloop – de aderen en lymfevaten en stimuleert de afvoer van opgehoopte gifstoffen naar de aaseters.

Tijdens de behandeling wordt vermoeidheid van spieren geëlimineerd en het helpt bij herstel na een inspanning of langdurige stress.

Door de infrarood energie wordt het lichaam van binnenuit verwarmd; de stofwisseling wordt verhoogd en zorgt ervoor dat de vetcellen de vetzuren vrij zullen laten. Tijdens een behandeling van 45 minuten wordt ongeveer 500 à 700 kcal verbrandt! In meeste gevallen u zult ook gaan transpireren, dit zorgt voor afvoer van gifstoffen in het lichaam. 

Pressotherapie bij ons duurt ongeveer 60 minuten. Deze behandeling mag 1 – 2 keer per week gedaan worden. Voor een optimale resultaat is een kuur van 5 tot 10 behandelingen nodig.
Voor de behandeling we vragen u om mee te nemen:
* Een dunne katoenen broek of een legging
* Dunne shirt met lange mouwen
* Sokken